Paardencoaching

Paardencoaching heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Het is elke keer weer bijzonder om met ze te mogen werken.


Doel van paardencoaching is het creëren van bewustwording en het vergroten van zelfinzicht. We onderscheiden spiegelsessies en familieopstellingen met paarden.

Bij een spiegelsessie word je via de reactie van het paard geconfronteerd met jezelf en ontdek je wat jouw aandeel is in de situaties waar je moeite mee hebt of regelmatig tegenaan loopt. Je neemt als het ware een kijkje in de spiegel, waarbij paarden de neiging hebben om te beginnen bij wat nu het eerst aandacht nodig heeft en je naar de essentie van je vraag te leiden. Thema's die veel voorkomen, zijn: authenticiteit, contact / verbinding, gezien worden, eigenwaarde, zelfvertrouwen, grenzen, dominantie en natuurlijk persoonlijk leiderschap.  

Bij een familieopstelling met paarden brengen paarden systeemdynamieken in beeld en ontdekken we de bron van hardnekkige patronen. Disbalans in je familiesysteem kan zich o.a. uiten in problemen met jezelf (zoals destructief of zoekend gedrag), binnen je relaties, op gebied van werk of in je eigen gezin. Paarden tonen ons waar de zogenaamde systeemdruk het grootst is. Zo leiden ze ons naar de helende interventies, waardoor deze patronen kunnen stoppen en nieuw evenwicht aangebracht kan worden. Centrale vraag binnen deze werkvorm, is: Wat wil er via de patronen in beeld komen voor het hele systeem? Thema's die veel voorkomen, zijn: het dragen van een last van eerdere generaties, loyaliteit (destructieve liefde), verstrikking, kloppende plek met kloppende verantwoordelijkheden, daderschap/slachtofferschap en leven/dood.


Tarief en locatie:

Paardencoaching kost € 225,- ex btw voor een sessie van 2 uur. Dit bedrag is inclusief huur van de locatie en het paard.

Locatie is Stal De Blokhoeve aan de Helvoirtseweg in Vught.


Afspraak maken? Neem contact met me op.