Specialisatie Paardencoaching

Paardencoaching heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ook na ruim 20 jaar is het nog steeds bijzonder om met paarden samen te mogen werken, te zien waartoe zij in staat zijn en hun impact op jouw ontwikkeling te ervaren. 


Het resultaat van paardencoaching is heel divers en persoonlijk. Al in de eerste minuten komt in beeld wat er speelt in de onderstroom en waar het in essentie over mag gaan. 

Bij een spiegelsessie word je via de reactie van het paard geconfronteerd met jezelf en ontdek je wat jouw aandeel is in de situaties waar je moeite mee hebt of regelmatig tegenaan loopt. Je neemt als het ware een kijkje in de spiegel, waarbij paarden de neiging hebben om te beginnen bij wat nu het eerst aandacht nodig heeft en je naar de essentie van je vraag te leiden. Thema's die veel voorkomen, zijn: authenticiteit, contact / verbinding, gezien worden, eigenwaarde, zelfvertrouwen, grenzen, dominantie en natuurlijk persoonlijk leiderschap.  

Bij een familieopstelling met paarden brengen paarden systeemdynamieken in beeld en ontdekken we de bron van hardnekkige patronen. Disbalans in je familiesysteem kan zich o.a. uiten in problemen met jezelf (zoals destructief of zoekend gedrag), binnen je relaties, op gebied van werk of in je eigen gezin. Paarden tonen ons waar de zogenaamde systeemdruk het grootst is. Zo leiden ze ons naar de helende interventies, waardoor deze patronen kunnen stoppen en nieuw evenwicht aangebracht kan worden. Centrale vraag binnen deze werkvorm, is: Wat wil er via de patronen in beeld komen voor het hele systeem? Thema's die veel voorkomen, zijn: het dragen van een last van eerdere generaties, loyaliteit (destructieve liefde), verstrikking, kloppende plek met kloppende verantwoordelijkheden, daderschap/slachtofferschap en leven/dood.


Mogelijkheden

Paardencoaching kan onderdeel uitmaken van een individueel coachtraject.

Paardencoaching kan ook ingezet worden als losstaande interventie. 

Meer weten? Neem gerust contact met me op.