Specialisatie IEMT
(Integral Eye Movement Therapy)

Je kunt je verleden niet veranderen, wel de impact ervan in het heden. 

Met IEMT verwerk je traumatische gebeurtenissen en ingrijpende ervaringen zonder dat je er met mij over hoeft te praten of het verleden hoeft op te rakelen. 

"In slechts enkele minuten wordt de emotie losgekoppeld van de nare ervaring en blijft slechts de herinnering over, zonder enige belemmering. Wat een rust."  Ellen 


Wanneer IEMT?

Vervelende gevoelens zoals verdriet, somberheid of teleurstelling hebben we allemaal wel eens. Heb je echter regelmatig last van intens negatieve gevoelens of gedachten, dan belemmert dat de kwaliteit van leven. Ik kan je hierbij helpen.

IEMT is zeer effectief in te zetten bij diverse emotionele, mentale en fysieke klachten. Denk bijvoorbeeld aan overmatige stress, burn-out, depressie, slaapproblemen, angsten, fobieën, boosheid, frustratie, laag zelfbeeld, zorgen / piekeren, verdriet, rouw, schuldgevoelens en schaamte.

Wat IEMT uniek maakt, is dat je traumatische gebeurtenissen en ingrijpende ervaringen verwerkt zonder dat je er met mij over hoeft te praten of het verleden hoeft op te rakelen. Je geeft jezelf de kans om je wonden te helen en vrij te worden van pijn. Je leven wordt lichter en je ervaart een nieuwe vrijheid. 


Werkwijze 

Hoewel ik heel erg enthousiast ben over de mogelijkheden en effecten van deze werkvorm, ervaren sommige mensen geen verbetering bij IEMT. Om erachter te komen of IEMT het gewenste effect bij jou heeft, starten we met een korte kennismakingoefening. Merk je na de kennismakingsoefening geen effect, dan stoppen we met deze werkvorm en zetten we iets anders in. In onderling overleg kiezen we een werkvorm die beter bij jou aansluit, uiteraard afgestemd op je ontwikkelvraag. Merk je wel effect van de kennismakingsoefening, dan vervolgen we de coachsessie met IEMT.


Benieuwd of IEMT iets voor jou kan betekenen? Wil je er graag meer over te weten komen? Neem dan gerust contact met me op. 


Wetenschappelijke kennis over neurologische processen (wat gebeurt er in het brein?) vormt de basis van de helende werking van oogbewegingen. 

Effectief in te zetten bij diverse emotionele, mentale en fysieke klachten; overmatige stress, burn-out, depressie, slapen, angst, boosheid, frustratie, zelfbeeld, zorgen / piekeren, verdriet, rouw, schuld, schaamte.